Magyarország megannyi területéről elmondható, hogy ott igazán jó minőségű az csapvíz, ezért fogyasztásra is megfelelő. Sok esetben azonban túlságosan keménynek minősül, és ezt az ipari vízlágyító tudja csak orvosolni. Mielőtt azonban bárki is beszerzi ezt a berendezést, érdemes minél többet megtudni erről az igen gyakran emlegetett jelenségről. Ennek megvannak az előnyei és a hátrányai is, amiket mindenképp meg kell vizsgálni annak érdekében, hogy kiderüljön, szükséges-e a megfelelő eszköz megvétele. Nyilvánvalóan teljes mértékben alátámasztani ezt csak egy vizsgálat fogja majd, amit otthon is el lehet végezni.
A pozitívumokat tekintve először is fontos tudni, hogy a kemény víz azt jelenti, hogy a folyadékban nagy mennyiségben található meg a kalcium és a magnézium. Orvosilag igazolt tény, hogy az előbbi roppant lényeges szereppel bír a csontok és a fogazat épségének megőrzésében, illetve egyértelműen nélkülözhetetlennek számít a vér alvadását illetően is. A felnőtt ember jól teszi, ha napi szinten 800 mg kalciumot bevisz a szervezetébe, a fogak szépségének és a csontok épségének megőrzése miatt. A keménységet okozó másik összetevő a magnézium, ami az idegrendszer és az izomzat működésében játszik mérvadó szerepet. …